Overslaan naar content

Stagiair(e) Legal

Op locatie
  • Vlodrop, Limburg, Nederland
Legal

Functieomschrijving

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een:Stagiair(e) Legal


Vekoma Rides, een organisatie met ongeveer 350 medewerkers en staat wereldwijd bekend om zijn attracties. Als belangrijke speler in de entertainmentindustrie is Vekoma toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten aan diverse klanten over de hele wereld. De aard van Vekoma's activiteiten brengt unieke juridische uitdagingen met zich mee. Vanwege de diverse markten waarin Vekoma opereert, variëren wet- en regelgeving, culturele normen en verwachtingen aanzienlijk. Als gevolg hiervan is het essentieel om juridische risico's te identificeren om de belangen van het bedrijf te beschermen.

Wat doen wij?


Met een juridische afdeling die twee ervaren Legal Counsels omvat, is deze afdeling van belang onder andere voor het volgende:

  • Vekoma exporteert producten naar vele plekken op de wereld, aan uiteenlopende klanten. Wet- en regelgeving is overal weer anders, net als lokale cultuur, gebruiken en verwachtingen.
  • Het potentiële afbreukrisico in verkooptransacties is relatief gezien vrij groot. Dit door de aard van de producten en inzet voor amusement van individuen. Mitigatie van bepaalde financiële en juridische risico’s is daarom cruciaal.
  • Door de waarde van een gemiddelde transactie kunnen (in absolute getallen) grote verliezen worden geleden op transacties, maar zijn de transacties weer te gering in omvang om voor iedere transactie gespecialiseerde juridische ondersteuning in te huren.

Gezien het voorgaande wordt de juridische afdeling van Vekoma bemand door Legal Counsels met (ruime) ervaring in internationale transacties.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

We zoeken enthousiaste kandidaten die studeren in het laatste jaar van hun rechtenstudie of Business Administration opleiding. Ervaring met internationale transacties of interesse in de entertainmentindustrie is een pluspunt. Uitstekende (internationale) communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn essentieel, evenals het vermogen om zelfstandig te werken en prioriteiten te stellen.


Wat wij bieden:


Als juridisch stagiair bij Vekoma Rides krijg je de kans om betrokken te zijn bij een breed scala aan juridische kwesties, variërend van contractonderhandelingen tot het beheer van juridische documentatie. Je zult werken onder toezicht van ervaren Legal Counsels en krijgt de mogelijkheid om zelfstandig vraagstukken op te lossen met behulp van de beschikbare hulpmiddelen en kennisbronnen. Daarnaast kan je betrokken worden bij het raadplegen van externe specialisten, zoals advocaten, om specifieke juridische kwesties aan te pakken.

Je krijgt toegang tot de nodige hulpmiddelen en kennisbronnen om je taken uit te voeren. Dit omvat een laptop met een volledig Office 365-pakket en standaard documentverwerkingstools, net zoals internettoegang en een telefoon. Daarnaast worden documenten opgeslagen op gedeelde netwerkschijven voor efficiënte samenwerking, terwijl communicatie met collega's wordt gefaciliteerd via Outlook.

Bij Vekoma krijg je de mogelijkheid om een eigen opdracht aan te reiken, maar hebben we ook drie interessante opdrachten liggen met de thema’s:

  • Ben jij een topper op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (AI) en in staat de razendsnelle ontwikkeling rondom dit thema te begrijpen en op de juiste manier in te zetten, dan hebben we daar een mooie uitdaging voor jou, of
  • Ben je een (HBO)rechtenstudent of een student in Business Administration die vloeiend Chinees kan lezen en spreken met een diepgaande kennis van zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur, in staat om de taal-en cultuur verschillen te begrijpen en te overbruggen, dan kunnen het vernieuwen van de algemene voorwaarden van de Chinees ZZVRT en aanverwante taken een opdracht voor jou zijn,
  • Of ben jij die (HBO)rechtenstudent of een student in Business Administration die vloeiend Russisch kan lezen en spreken met een goed begrip van de administratieve regels en omgangsvormen in Rusland, dan kan het afwikkelen / sluiten van een Russische entiteit aansluiten bij jouw studie.

We staan open voor een gesprek om samen te kijken welke mogelijkheden er zijn en hoe we jouw talenten het beste kunnen benutten binnen het team.


Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Lieke van den Hombergh, HR-consultant via lieke.van.den.hombergh@vekoma.com

Interesse?

Solliciteer dan met een druk op onderstaande knop ''solliciteren''.


Wij zijn enthousiast om aan een samenwerking te beginnen!

of